صفحه مقالات

تنظیم حداکثر سرعت و امنیت برای مودم خانگی و تجاری قسمت اول

تنظیم حداکثر سرعت مودم

اکثر روترهای موجود در بازار با تنظیمات پایه و اولیه برای نصب راحت و سریع طراحی شده اند. اما این به معنی حداکثر کارایی و امنیت نیست.

بخش اول این مقاله را برای رسیدن به حداکثر سرعت و امنیت در شبکه وای فای خود دنبال کنید:

تنظیمات پایه را تغییر دهید

راه اندازی یک شبکه خانگی اجتناب ناپذیر است، سازندگان سخت مراحل سرهم کردن یک شبکه خانگی را برای کاربران معمولی راحت کردهاند. درگاههای خوبی برچسب گذاری شدهاند کار کاربران را برای اتصال قطعات سادهتر میکنند. تنظیمات پایه و اولیه روی اغلب روترها در خود کارخانه انجام میشود تا کارها تا حد ممکن ساده شود.

اما این که شما همه چیز را به راحتی متصل کرده باشید و شبکه شما کار هم بکند به این معنا نیست که عملکرد و امنیت شبکه شما به همان خوبی است که باید باشد. مراحل ارائه شده در ادامه این مقاله که به دو بخش تقسیم شده را دنبال کنید تا بتوانید روتر بیسیم خود را به بهترین شکل پیکربندی کرده و شبکه بیسیم خود را بهینه سازی کنید.

انتخاب یک روتر مناسب

بهتر است قبل از تصمیم گیری در مورد خرید آن کمی بیشتر تحقیق کنید. در سایت شبکه انواع مختلفی از روترها معرفی شده است که با مقایسه آنها میتوانید اطلاعات مفیدی کسب کرده و برای خرید آنهایی را که بیشتر مناسب کار شما است انتخاب کنید.

اما اگر بیشتر از چند سال از عمر روتر شما میگذرد برای تامین امنیت ممکن است تنها از استاندارد WEP پشتیبانی کند که در این صورت باید آن را تعویض کنید. WEP دیگر از امنیت کافی برخوردار نیست.

بعضی از خدمات دهندگان اینترنت به جای مودم معمولی روترهایی را به مشتریان خود ارائه میکنند که اغلب این مدلها از قابلیتهای پایه و محدودی برخوردار هستند و دسترسی به تنظیمات از پیش تعریف شده آنها برای کاربران عادی دشوار است. بنابراین بهتر است به جای استفاده از آنها روتر مورد نظر خود را خریداری کنید.

اتصال روتر به اینترنت

حالا که روتر مناسب را انتخاب کردید باید آن را وصل کرده و به اینترنت متصل شوید. اگر خدمات دهنده اینترنت شما در زمان فعال سازی سرویس اینترنت یک مودم به شما داده باشد کار خیلی راحتتر است. تنها کافی است این مراحل را دنبال کنید:

  • مودم را خاموش کنید.
  • کابل اترنت مودم را از کامپیوتر جدا کنید
  • این کابل را به پورت wan یا internet روتر جدید خود متصل کنید.
  • مودم را روشن کنید (یک یا دو دقیقه صبر کنید)
  • حالا روتر خود را روشن کنید (یک یا دو دقیقه صبر کنید)
  • حالا از یک کابل اترنت دیگر برای اتصال کامپیوتر به پورت lan روتر استفاده کنید و
  • کامپیوتر خود را روشن کنید.

به طور پیش فرض اغلب روترهای مصرفی به شکلی تنظیم شدهاند تا از dhcp برای اختصاص دادن خودکار یک آدرس ایپی به کامپیوتر شما استفاده کند، بنابراین اگر همه چیز به خوبی پیش رفته باشد شما حالا باید آنلاین باشید.

اگر خدمات دهنده اینترنت به جای مودم یک روتر به شما داده باشد مراحل کار کمی پیچیدهتر میشود. اول شما باید روتر شرکت اینترنت خود را دوباره پیکربندی کنید تا قبل از اتصال به روتر جدید در حالت bridge عمل کند. حالت bridge به این معنا است که روتر قدیمی هیچ کاری با ترافیک شبکه انجام نمیدهد و تنها آن را برای پردازش بعدی به روتر جدید منتقل میکند. بعد از این که مورد اول را در وضعیت bridge قرار دادید تنها کافی است مراحل بالا را دنبال کنید تا روتر جدید به اینترنت متصل شود.

دسترسی به کنترل پنل مدیریت

بعد از این که روتر و رایانه به طور فیزیکی به یک دیگر متصل شدند شما میتوانید تنظیمات روتر خود را سفارشی سازی کنید. اغلب روترها از طریق مرورگر وب مدیریت میشوند و برای دسترسی به رابط کاربری آن باید از یک آدرس ایپی، نام کاربری و کلمه عبور پیش فرض استفاده کنید.

برای اطلاع از این اطلاعات به دفترچه راهنمای روتر مراجعه کنید.

 مرورگر خود را باز کنید. بهتر است از مرورگر اینترنت اکسپلورر یا فایرفاکس استفاده کنید.

  • آدرس آیپی روتر را که چیزی شبیه به 192.168.1.1 است در نوار آدرس مرورگر وارد کرده و کلید اینتر را فشار دهید.
  • با این کار صفحه ورود به تنظیمات روتر را مشاهده خواهید کرد که از شما میخواهد نام کاربری و کلمه عبور پیش فرض را وارد کنید. بعد از وارد کردن این اطلاعات دوباره کلید اینتر را فشار دهید تا به کنترل پنل مدیریتی وارد شوید.

کلمه عبور و میان افزار ( فریم ور) را آپدیت کنید

در اولین اقدام کلمه عبور پیش فرض را تغییر دهید. استفاده از رمز عبور پیش فرض امنیت کل شبکه شما را به خطر می اندازد.

در اقدام دوم باید مطمئن شوید روتر شما آخرین نسخه از میان افزار منتشر شده توسط سازنده را اجرا میکند. بهروزرسانی مزایای زیادی از جمله رفع مشکلات بالقوه احتمالی و افزایش سطح امنیت دستگاه را به همراه دارد.

با dhcp آدرس ایپی های خود را مدیریت کنید

در اقدام سوم بخش lan روتر را پیکربندی کنید. dhcp وظیفه مدیریت تمام آدرسهای ایپی شبکه شما را برعهده دارد.روتر شما از یک شناسه عددی به نام آدرس ایپی برای شناسایی کامپیوتر شما استفاده میکند.

اگر کامپیوتر یا دستگاه موبایل از قبل آدرس ایپی نداشته باشد، یک آدرس از سرور dhcp شبکه درخواست میشود. سرور dhcp از بین مجموعهای از آدرسها یک آدرس ایپی را انتخاب میکند و آن را به دستگاه مورد نظر اختصاص میدهد. وقتی ارتباط این دستگاه با شبکه قطع شد و یا مدت زمان مشخصی سپری شد این آدرس ایپی به مجموعه dhcp بازگردانده میشود.

بعضی از دستگاههای خاص مثل سرورها و چاپگرها باید همیشه یک آدرس ایپی یکسان داشته باشند و نباید آدرس آنها در فواصل معین تغییر کند. اگر با چنین وضعیتی روبرو شدید باید یک آدرس ایپی ثابت برای این دستگاه تعریف کنید. برای ایجاد مجموعه آدرسهای ایپی از طریق dhcp مراحل زیر را انجام دهید:

  • به کنسول مدیریتی روتر وارد شده و به دنبال بخش LAN Setup (یا چیزی شبیه به این) بگردید. در اینجا باید IP address و subnet mask بخش LAN خود به همراه قسمت مربوط به سرور dhcp را مشاهده کنید.
  • یک رنج از آدرس ایپی ها برای استفاده سرور dhcp مشخص کنید. فرض میکنیم آدرس ایپی روتر شما 192.168.1.1 است و شما میخواهید 40 آدرس ایپی در مجموعه آدرسهای DHCP شما وجود داشته باشد. برای این کار شما میتوانید آدرس ایپی شروع را 192.168.1.2 و آدرس پایانی را 192.168.1.41 تعیین کنید.
نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

دریافت قیمت های به روز و اخبار حفاظتی
مطالب آموزشی دوربین مداربسته
@cctvittech