آیریس دارای انواع مختلفی است که عبارتند از: آیریس ثابت ( Fixed Iris)، آیریس دستی ( Manual Iris)، آیریس اتوماتیک ( Auto Iris) و P Iris در ادامه در مورد هر کدام توضیح می دهیم.
آیریس ثابت
شدت نور وارد شده توسط آیریس ثابت به دوربین و روی چیپ ست تصویر برداری دوربین همواره ثابت است به عبارت دیگر آیریس هیچ کنترلی روی میزان نور ورودی در طول شبانه روز روی شدت نور وارد شده به دوربین ندارد. از این رو معمولا از دوربین هایی که دارای لنز های با آیریس ثابت هستند در موقعیت هایی استفاده می شود که شدت نور در طول روز و شب ثابت است. به عنوان مثال اتاق های داخلی اداره جات و یا فضای داخل لابی ساختمان های مسکونی و اداری و بسیاری از موارد شبیه به این را می توان با دوربین ها و آیریس هایی از این نوع پوشش داد.
آیریس دستی
تنظیم دریچه آیریس در این نوع از دوربین ها به صورت دستی انجام می شود. کاربر می تواند به صورت دستی و در هنگام نصب دریچه آیریس لنز را با توجه به نور محیط تنظیم کند و به این ترتیب کیفیت تصویر مناسب را از دوربین دریافت کند. اما مشکل آنجاست که اگر در طول شبانه روز شدت نوز کم یا زیاد شود کیفیت تصویر دوربین افت می کند لذا کاربر باید همواره اقدام به تنظیم آیریس کند که این موضوع بسیار خسته کننده است و علاوه بر آن می تواند باعث شود که عمر مفید دوربین کم شود یا حتی در برخی از موارد زاویه دید دوربین و فوکوس آن از تنظیم خارج گردد.
آیریس اتوماتیک
این آیریس ها همانگونه که از نامشان پیداست کنترل ورود و خروج نور از طریق لنز به دریچه دوربین را بصورت اتوماتیک انجام می دهند و دریچه آیریس با تغییر شدت نور محیط باز و بسته می شود این مهم کمک می کند تا تصویر دوربین در شرایط نوری مختلف در طول شبانه روز با کیفیت مناسب ارائه شود و مشتریان همیشه از تصاویر راضی خواهند بود. این آیریس ها کمی از آیریس های دستی و ثابت گران تر هستند. نقطه ضعف این آیریس ها اینست که در مواقعی که دریچه آیریس بیش از حد باز یا بسته باشد امکان دارد که زاویه دید و فوکوس دوربین تغییر جزئی داشته باشد.
آیریس های اتوماتیک خود به دو نوع DC Iris ( که دریچه آیریس توسط مدار داخلی دوربین کنترل می شود) و Video Iris (که دریچه آیریس توسط مدار کنترل کننده داخل لنز کنترل می شود) تقسیم بندی می شوند.