تاثیر فناوری های دوربین های مدار بسته بر ذخیره سازی اطلاعات ویدئویی

تاثیر فناوری های دوربین های مدار بسته بر ذخیره سازی اطلاعات ویدئویی

امروز دوربین های مدار بسته متنوعی، هر یک با کاربردی خاص، به بازار نظارت تصویری ارائه می گردند. ممکن است شما شروع به بررسی این دوربین ها و توانایی آنها در برآورده کردن نیازهای امنیتی خودتان کرده باشید؛ اما به یاد داشته باشید که درک موارد مورد نیاز کلی هر دوربین مدار بسته و رابطه آن با دستگاه های ذخیره سازی اهمیت فراوانی دارد. این مقاله با بررسی انواع مختلف دوربین های مدار بسته، کاربرد معمول آنها و درایو ذخیره سازی ایده آل برای هر یک از این دوربین ها، به شما کمک می کند تا سیستم مدار بسته ای را راه اندازی کنید که علاوه بر کارایی بالا، مقرون به صرفه نیز باشد.

• چگونه از تصاویر ویدئویی ضبط شده استفاده خواهید کرد؟ موارد امنیتی یا نظارت بر محیط کار؟
• به چه تعداد دوربین مدار بسته نیاز دارید یا هزینه ها شما را به چه تعدادی محدود کرده است؟ آگاهی از این مورد به شما کمک می کند به جای خرید چند دوربین، با استفاده از یک دوربین با دید 360 درجه همان فضا را تحت پوشش قرار دهید.
• با چه رزولوشنی قرار است ضبط کنید؟ دوربین مدار بسته شما باید چه رزولوشنی داشته باشد؟ از انتظارات خود نسبت به کیفیت ضبط دوربین (تعداد مگاپیکسل های دوربین مدار بسته) و تعداد فریم های قابل ضبط در ثانیه اطلاع داشته باشید.
• به دوربین آنالوگ یا شبکه نیاز دارید؟ امروزه بسیاری از سیستم های مدار بسته نسبت به تبدیل دوربین های آنالوگ به دوربین های تحت شبکه، اقدام نموده اند، اما همچنان تعداد بسیاری از سیستم های نظارت تصویری به صورت آنالوگ می باشند. مطمئن شوید که دوربین های امنیتی شما با یکدیگر سازگاری دارند. اگر دوربین ها سازگار نیستند، شاید نیاز باشد تا تعدادی از دوربین های آنالوگ را تبدیل به دوربین IP کنید. اما تشخیص میزان سرمایه گذاری و تجهیزات مورد نیاز اهمیت بسیاری دارد.
• میخواهید دوربین های مدار بسته را در فضای باز نصب کنید یا محیط های داخلی؟ از اینکه دوربین های فضای باز بتوانند در برابر شرایط آب و هوایی منطقه مقاومت نمایند، اطمینان حاصل نمایید.
• آیا دوربین مورد نیاز شما باید حافظه داخلی هم داشته باشد؟ این مورد اکثرا برای کاربرد های حین جابجایی بکار می رود، اما نیازهای اتی خودتان را نیز در نظر بگیرید.
• میخواهید به صورت شبانه روزی (24x7) ضبط کنید؟ یا فقط در زمان های خاص برنامه ریزی شده یا وقتی حرکت خاصی توسط دوربین ها تشخیص داده شد؟

توجه: هنگامی که مشغول بررسی نیازهای خود در زمینه سیستم های نظارت تصویری هستید، حتما با متخصصین شبکه سازمان خود مشورت کنید. با کمک متخصصین شبکه می توانید پهنای باند مورد نیاز دوربین های مدار بسته را تامین کنید تا دوربین ها بتوانند با حداکثر قابلیت خود ویدئو ها را ضبط کنند.


علاوه بر طرح این سوالات، شما می بایست گزینه های ذخیره سازی ویدئو را نیز در نظر بگیرید. مهمتر از همه، باید مطمئن شوید که دوربین مدار بسته ای که انتخاب می کنید با سخت افزار ذخیره سازی ویدئو های ضبط شده، سازگاری کامل داشته باشد. پس از اطمینان از این موضوع، با پاسخ دادن به چند سوال دیگر خواهید توانست بهترین سیستم مدار بسته متناسب با نیازتان را انتخاب کنید. مثلا، میخواهید ویدئو های ضبط شده را تا چه مدت نگهداری کنید؟ با توجه به اینکه امروز سیستم های نظارت تصویری از تعداد زیادی دوربین با کیفیت بالا تشکیل می شوند، تصمیم گیری در زمینه آرشیو سازی ویدئو ها امری فوق العاده ضروری است. از دیگر مواردی که باید در نظر داشته باشید، تعداد استریم های مد نظر شما و نوع فشرده سازی ویدئویی مورد استفاده سیستم است.
تاثیر فناوری های دوربین های مدار بسته بر ذخیره سازی اطلاعات ویدئویی

جدول زیر نمایی کلی درباره انواع دوربین های مدار بسته موجود در بازار است، که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت:

تاثیر فناوری های دوربین های مدار بسته بر ذخیره سازی اطلاعات ویدئویی
تاثیر فناوری های دوربین های مدار بسته بر ذخیره سازی اطلاعات ویدئویی

دوربین های Fixed box امکان نصب لنزهای ثابت و با فوکوس متغیر (Vari-focal) را داشته و می توان آنها را روی دیوار یا یک بازوی انعطاف پذیر نصب کرد تا از منطقه گسترده تری را تحت پوشش خود قرار دهد.

کاربرد معمول: این دوربین ها جهت پوشش مناطق استاندارد به کار می رود و سالهاست که در فروشگاه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. هنگامی که این دوربین ها در یک محفظه ضد آب قرار بگیرند، به انتخابی رایج جهت نظارت بر محوطه ساختمان ها تبدیل می گردند.


تاثیر فناوری های دوربین های مدار بسته بر ذخیره سازی اطلاعات ویدئویی

عرض این دوربین های مدار بسته بسیار کم بوده و عموما روی دیوار یا سقف نصب می شوند. بسته به نیاز شما، می توان از این دوربین ها در فضاهای داخلی و بیرونی ساختمان استفاده نمود. به یاد داشته باشید که اغلب این دوربین ها فاقد قابلیت هایی مانند pan، tilt و zoom هستند. در عوض، این دوربین ها جهت فوکوس کردن و ضبط تصاویر یک محوطه ثابت طراحی شده اند.

کاربرد معمول: این دوربین ها نسخه مدرن تر و کوچکتر دوربین های fixed box به شمار می روند. از آنجایی که عملکردهای این دوربین ها محدود است، معمولا جهت ضبط تصاویر به صورت ثابت، در فروشگاه ها، بانک ها و سایر موسسات مالی مورد استفاده قرار می گیرند.

تاثیر فناوری های دوربین های مدار بسته بر ذخیره سازی اطلاعات ویدئویی
 

دوربین های Dome معمولا روی سقف نصب می شوند و زاویه دید 360 درجه را در اختیار شما قرار می دهند که می توان گفت منطقه تحت پوشش آنها حدود چهار برابر دوربین های fixed box و bullet است. به همین دلیل، این دوربین ها برای سازمان هایی که فکر جلوگیری از سرقت و خرابکاری هستند، گزینه ای ایده آل به شمار می روند. از آنجایی که محفظه دوربین های Dome معمولا به رنگ تیره می باشد، لنز آنها توسط مردم قابل رویت نیست و هیچ کس نمی تواند متوجه منطقه ی تحت نظارت لحظه ای دوربین شود.

کاربرد معمول: دوربین های Dome در فروشگاه ها بسیار رایج هستند، خصوصا در مراکزی که میخواهند دوربین دیده شود اما دور از دسترس باشد. استفاده از این دوربین ها یک تیر و دو نشان است؛ زیرا وجود آنها در محیط باعث می شود مجرمین بالقوه با دیدن آنها دچار استرس روانی شوند و از ارتکاب به جرم خودداری نمایند، زیرا می دانند چهره آنها در سیستم ثبت خواهد شد. این دوربین ها دارای محفظه های ضد خراب کاری می باشند، که مانع صدمه دیدن آنها به دست مجرمین و خرابکاران می گردد.
 

تاثیر فناوری های دوربین های مدار بسته بر ذخیره سازی اطلاعات ویدئویی

این دوربین ها در اطراف لنز خود دارای چراغ های LED است که می توانند اشعه مادون قرمز (IR) را ساطع کنند. این اشعه پس از برخورد با اشیاء متحرک، به سمت دوربین باز می گردد و به عنوان نشانه های گرمایی ضبط می شود. هنگامی که از ویژگی IR این دوربین ها استفاده نشود، تصاویر این دوربین ها معمولا سیاه و سفید است و به صورت خاص در شرایط کم نور بکار می روند. هر چند این دوربین ها می توانند در شرایط کاملا تاریک هم به کار خود ادامه دهند، اما باید توجه داشت که فرستنده های IR طول مفید انتقال محدودی دارند؛ در نتیجه فاصله قابل دید این دوربین ها بسته به نوع آنها محدود است. برای کسب بهترین کارایی این دوربین ها، باید همواره تلاش کرد که در فاصله موثر دقیق بکار گرفته شوند.

کاربرد معمول: از آنجایی که شناسایی صورت گرفته توسط این دوربین ها چندان قابل اطمینان نمی باشد؛ این دوربین ها معمولا به همراه یک دوربین اضافی جهت اموری با امنیت بیشتری مورد استفاده قرار می گیرند. یک مجموعه معمولی شامل دوربین IR و یکی از دوربین های مدار بسته رایج مانند fixed box، bullet یا dome می باشد تا بتوان دو لایه متفاوت نظارت تصویری ایجاد نمود.
تاثیر فناوری های دوربین های مدار بسته بر ذخیره سازی اطلاعات ویدئویی

این دوربین ها جدید ترین محصولات در صنعت نظارت تصویری هستند، این دوربین های شبکه، می توانند ویدئو های ضبط شده خود را از طریق اینترنت نیز استریم کنند (به همین دلیل دوربین IP یا در اصطلاح Internet Protocol نام گرفته اند). این دوربین های مدار بسته عموما جهت استفاده بهینه از پهنای باند و فضای حافظه، تصاویر ضبط شده خود را فشرده سازی می کنند. دوربین های شبکه را می توان توسط کابل شبکه یا از طریق وایرلس راه اندازی نمود، این ویژگی نصب آنها را از دوربین های آنالوگ ساده تر می سازد، زیرا نیازی به کابل کشی اضافه برای آنها وجود ندارد.

کاربرد معمول: به دلیل انعطاف پذیری ذاتی دوربین های شبکه، هیچ محدودیتی برای نصب آنها وجود ندارد. این سیستم ها معمولا به یک دستگاه ضبط ویدئو تحت شبکه یا NVR متصل می شوند و جهت بکارگیری در مشاغل مختلف ایده آل هستند.

ذخیره سازی ویژه نظارت تصویری

همانند خود دوربین های مدار بسته، پیکربندی های مختلفی از هارد درایو نیز وجود دارد. شرکت Seagate دو نوع هارد درایو ویژه نظارت تصویری تولید نموده است که می تواند انعطاف پذیری حین طراحی سیستم های مدار بسته را بالاتر ببرد. در بسیاری از موارد هارد درایو های Surveillance HDD می تواند به عنوان حافظه ذخیره سازی بکار گرفته شود. درایو های Surveillance HDD دارای ظرفیت های متنوع تا حداکثر 8TB هستند و می توانند تا 16 درایو در یک سیستم بکار روند و تا حداکثر 64 دوربین را در یک سیستم پشتیبانی کنند. این درایو ها به صورت ویژه جهت بکارگیری در سیستم های مدار بسته ساخته شده اند، یعنی شما خواهید توانست استریمینگ ویدئو های با کیفیت بالا را به راحتی انجام دهید. این درایو ها به نحوی طراحی شده اند که در محیط های نظارت تصویری مقاومت کرده و طول عمر بالایی داشته باشند. اگر به این نتیجه رسیده اید که سیستم دوربین های شبکه ای شما پیچیدگی بالایی دارد و قرار است تحلیل های سنگین محتوای ویدئویی نیز انجام شود، ما هارد درایو های Seagate Enterprise Capacity 3.5 HDD را به شما پیشنهاد می دهیم، که میتوانند لرزش های موجود در دستگاه های ذخیره سازی نظارت تصویری را بخوبی تحمل کنند و انعطاف پذیری بالایی در گزینه های امنیتی داشته و در عین حال عملکرد بالایی جهت انجام تحلیل محتوای ویدئویی نیز دارند.

نتیجه گیری

صرف نظر از مشخصات فنی سیستم مدار بسته ای که انتخاب کرده اید، انتخاب هارد درایو سازگار با دوربین های مدار بسته اهمیت فوق العاده بالایی دارد. اگر کمی وقت صرف سنجش نیازها و توانایی های مالی و فنی خود کنید، می توانید سیستم نظارت تصویری مناسبی را انتخاب کنید که پوشش کامل، آرشیو سازی مناسب، اثری گذاری بیشینه و کارایی کلی بالایی داشته باشد. اگر از هارد درایو درست و مناسب نیز استفاده کنید، سیستم مدار بسته شما برای مدتی طولانی به خوبی کار خواهد کرد و امکان توسعه آن نیز وجود خواهد داشت.

دریافت قیمت های به روز و اخبار حفاظتی
مطالب آموزشی دوربین مداربسته
@cctvittech